Saturday, April 20, 2013

Fes toys tuk Akif...


Akif dan mainan barunye.....


coming soon..... :-)



Monday, April 15, 2013

Cucuk 2 bulan | Akif Fawwaz |



~Saya dah 2 Month~

Assalamualaikum.... tiktoktiktok dah dua bulan Akif, sekejap je rasa....tak sabar nak tunggu Akif besar sikit nak bawa Akif pergi play ground... :) berbalik pada tajuk entry. temujanji dengan Klinik Kesihatan Desa Kampung Jelor (15/04/13 iaitu semalam..

Pagi-pagi dah bagi Akif mandi comel2....anak ibu mesti comel..even baru bangun tido..tak la awal sangat around pkul 8.30am.. kol 9 setengah dah habis cucuk. Sebabnye klinik dekat sangat dgn rumah.  budak kecik ni rilek je...sebab dia tak tau yang dia nak kena cucuk...hati ibu ni alahaiiiii risauuuuu.....doa banyak tak nak demam kesian akif tau...Alhamdulillah around 9.30am dah settle semua... timbang ukur tinggi and cucuk, sekejap ja urusan dekat sini.... as usual anak mama ni mmg kuat....senang nak handle, sekejap ja nangis time cucuk...uwekkkkkkkk!!! pastu diam trus....hahahhaha...anak mama kuat... lepas ni next check up n cucuk Akif 15/05/13 untuk cucuk 3 bulan.

Berat terkini adalah 5.01 KILO!!! 

So far Akif takdelah pulak panas-panas badan ke apa. Cuma malam tadi dia meragam sikit. Mata ngantok tapi takmau tido atas tilam dia. Nak tido berpeluk. Maka aku kendonglah dulu sampai dia betul betul lena then baru aku letak atas tilam. Lena tidonya. Bangun pukul 4 pagi untuk minum susu, Then pukul 5 tido balik sampailah 9.30 pagi. Sebenarnya jauh di sudut hari aku kalau boleh tak mau akif demam. Entahlah..tengok dia merengek rengek semalam pun hati dah meruntun sayu. Kalau akif demam?? Mau mama dia yang menangis dulu. Huhu.. Dahla papa akif jauh...huhuhu...Tapi bila bangun pagi tengok anak senyum ceria je... Mungkin Efek suntikan tu pada Akif kejap jek. Tak melarat larat.