Wednesday, June 29, 2011

1 days to go

Alhamdulillah..tinggal sehari lagi... xsabar rasanya.... Emm..hari ni aku nak masak PAPRIK campur... dah lama x makan.. resepi ni amik dengan suee.... simple but SODAPPPP... petang ni balik keje, carik bahan2......

continue malam nie... untuk tgk hasil paprik.....

baju tunang : done

Done!!`` 4 baju tunang..Alhamdulillah.....akhirnya dah jumpa baju sweet. dah bayar deposit..dah tempah...and dah ambik dah kat tailor tu... simple je. warna putih/krim ngan sulam2 sket kat hujung. i like it very much... tingal nak tampal aksesori sikiit2 kat baju.... Untuk tunang ni aku pilih Baju Kebaya...Baju ni aku tempah kat Sri Serdang...Tempah RM75... simple but nice!~~..Untuk baju tunang ni, aku beli je kain cotton kaler krim...huhuhu.... sebenarnye nak kaler pink.

Hari tunye plan nak beli siap kan… tapi bila dah puas berjalan smpi longgar lutut ni, harga punya la mahal n tak cantik mana pun… kalau cantik harga pulak tersangat la mahal…saiz pun xde... terus tukar fikiran dari nak beli siap kepada tempah baju… ..huhuhu..last2 aku amek jugak kain cotton...nanti boleh pakai for next whatever event....tak nak membazir...huhuhu...

Aksesori: Ribuan terima Kasih yang tak terhingga buat BOSS2 ku yang sporting gile Kak Nora dan Ka Effa diatas pemberian Kerongsang untuk majlis aku nanti.... grand gile!!!..... cantikkk.....

Tailor:Ribuan terima Kasih yang tak terhingga jugak to Kak Ijan sebab carikan tailor..hehehe

Love,

AsBiey...

Thursday, June 23, 2011

Selamat Berbuka Puasa


Hari ni, saya berbuka puasa bersama kawan2 opis ~wani, ct zoob, najib~ dan bersama dia di AFN Cafe N Restaurant, No. 12, Jalan Pinggiran Putra 4A/1, Desa Pinggiran Putra 43000 Kajang, Selangor, Malaysia..... siap bagi full address lg tue... senang kot2 ada yang nak try makan kat sama.. makanan OK la... kena dengan selera...


Emm makanan yang kami order tuk berbuka......



Ni namanya : Kerabu Sotong..My Favret.... Musti oder....



Set Nasi + Tomyam Campur + Telur Dadar.

Tak sempat nak snap byk2 gambar..sebab makanan dah de daepan mata..tunggu azan jek...pastu azannn.... baca doa makan... Makan dluuuuuuuuuu.......


Love,

AsBiey

Sunday, June 19, 2011

Apa YAng PenTINg

TRUST
&

TOLERANCE

********miss him a lot*******

Saturday, June 18, 2011

Restoran A Hassan Sdn Bhd - Nasi Ayam Kampung

Lunch saya dan 'kawan' hari ni ialah Nasi Ayam Kampung di Restoran A Hassan Sdn Bhd. Ianya terletak di Seksyen 7, Jalam 7/1, Bangi. Haa..dienye induk terletak di Bandar Tun Rasak, Medan Selera, Velodrum.. Memang dah banyak kali saya nak buat review pasal makanan di restoran ni. Setiap kali datang sini saya sungguh teruja bila nampak lauk pauk yang terhidang. Memang menyelerakan... Rugi sape taknak cuba. Makanan kat sini semuanya selera kampung. Tengahari tadi bila 'kawan' ajak lunch di sini, memang saya senyum sampai ke telinga, hari-hari makan di sini pun takpe. Basically, makanan yg dihidangkan di sini adalah masakkan Melayu seperti ikan kembung bakar, masak lemak ayam, asam pedas ikan, sayur pucuk paku, daging tetel, dendeng, sambal belacan dan jugak ulam ulaman seperti petai rebus, kacang botol, jeruk bawang putih dan sebagainya.. Tapi, yang utama dan teristimewa di restoran ni ialah Ayam Kampung Goreng. Selalunya kalau datang sini, saya dan 'kawan'memang tak ambik lauk lain dah. Yang kitorang akan makanm ialah: Ayam Goreng Kampung, Sambal Belacan, Kari Daging, Air Sirap, Ulam2..... SLURPPPP!!!!!!


Ayam Kampung Goreng

Ini lah hidangan istimewa di restoran ni, Ayam Goreng Kampung. Ayam goreng ni memang nampak biasa jer, tapi rasa dia sangat sedap dan perfect. Dari dulu lagi saya tertanya-tanya macam mana goreng ayam ni sampai sedap sebegini rasa padahal tak ada rempah pun, macam goreng kosong jer, warna dia kecoklatan, lembut didalam dan agak garing diluar. Ayam goreng berempah pun tak dapat tandingi kesedapan ayam goreng di restoran ni, sebab tu semua orang yang datang makan disini, wajib makan ayam ni sekurang-kurangnya 2 ketul (saya makan 3 ketul).hehehe.


Sirap

Kalau tak salah saya restoran ni ada beberapa cawangan contohnya di Medan Selera Kampung Baru, Cheras, Puchong kalo x silap dan beberapa lokasi lain. Dibuka dari pukul 11am sehingga 5pm. Kat Shah alam ada...seksyen 13..kena pegi awal2..kalau tak penuh dgn orang.... :-)

So, kalau kawan-kawan nampak Restoran A Hassan Sdn Bhd, sila lah datang dan cuba sendiri kelazatan Ayam Kampung Goreng...

Friday, June 17, 2011

Raikan Cinta


Tomei Jewellery at Alamanda Putrajaya
Entry Raikan Cinta bahagian pertama yg pastinya akan ada sambungan episod seterusnya pada tahun hadapan........hehehehehe....

Footnote:I love him secara banyak :-)



Wednesday, June 15, 2011

Nora Elena


Kita hanya penonton kepada drama itu... kita tahu perasaan setiap pelakonnya... bagaimana jika drama itu kita yang hadapi... Samaada kita adalah Nora Elina, Seth atau pun Eid... mesti sukar untuk merungkaikan apa yang sedang kita alami itu bukan... melainkan biarkan saja semuanya berlaku... mungkin jalan cerita akan berbeza... namun... kenyataannya... kita hanya manusia biasa... tidak mampu melihat isi hati manusia lain... hati kita... hanya kita yang rasa...

1) Bersikap jujur itu bukan suatu yang mudah... kekadang... risikonya terlalu tinggi... namun... bagiku... biarlah apa yang terjadi... jujur harus tetap ada...
2) besar bukan pengaruh prasangka itu... tidak patut di ambil mudah kerna ianya dapat memusnahkan segalanya...segala-galanya yang dibina sekian lama...
3) Fitnah itu satu penyakit yang sedang menular deras dalam hidup manusia kini... mana pun kita lari akan ia kejar jua... bahaya... ya... terlalu bahaya fitnah itu... mampu menghancurkan segalanya... berhati-hatilah selalu...

:-)

Sahabat atau Kekasih...

Sahabat atau kekasih...
Dua peranan yang pastinya berbeza...
Namun manusia jika diberi pilihan...
Pasti tetap sukar memilih antara dua itu...

Menyingkap tabir malam...
Buat aku terkenangkannya...
Sahabat itu... yang telah berlalu pergi...
Kerna terpaksa memilih antara dua itu...


Namun nyata pilihanmu itu kekasih hati...
Maka aku dan mereka akur dengan itu...

Dulu... kamu tempat aku melepaskan hiba...
Dulu... kamu tempat aku tertawa bersama...

Kini... tiada lagi semuanya itu...
Kini... ia hanya secebis kenangan...

Namun... aku tidak pernah mengalah...
Masih menanti kepulanganmu di sini...
Biarpun seberapa lamanya dinanti...
Kerna ikatan ini harusnya abadi...

Indahnya Hari Ini...

Hari ini dan semalam... Hehe... Pnah dengar lagu tajuk tu?

Semalam... ada suka... ada duka...
Hari ini... indah terasa...
Esok... belum pasti bagaimana...

Dalam hidup kita... pelbagai kisah yang telah kita hadapi... sedang kita jalani... dan akan kita lalui... Semuanya akan meninggalkan kesan dalam hidup kita...

So... hargailah keindahan hari ini... kerna kita takkan tahu apa yang bakal ditempuhi esok hari... nikmatilah keindahan detik ini... bersama-sama... agar kenangan akan bersemi di esok hari...


"Indahnya hari ini bersamamu... Tiap detik bahagia dirasa..."

"Maaf itu tidak semudah pengucapannya..."

"Maaf......."




Ucapan maaf... satu kata yang sangat penting... kadang-kadang dalam sedar atau pun tidak... mungkin kita telah menyakiti hati sesiapa saja... terutama orang yang kita sayang... Samaada dari segi perbuatan, percakapan atau apa saja puncanya...

Kadang-kadang kita tidak sedar yang tingkah kita tu telah menyebabkan mereka terasa hati... pergi menjauh dari kita... tapi... apa yang termampu kita lakukan... hanyalah "maaf......"... tanpa tahu di mana silapnya...